Ekmeği İsraf Etme Geleceğini Yok Etme

Kırşehir Fırıncılar odası başkanı Ahi Televizyonumuza ve Ahice Gazetemize yaptığı basın açıklamasında ilimizde ekmek israfının bir türlü önüne geçilemediğini dile getirirken halkımız kendine yettiğinden fazla ekmek almakta bu da ekmek israfına yol açmakta bunun önüne geçmemiz lazım diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Kırşehir Fırıncılar odası başkanı Ahi Televizyonumuza ve Ahice Gazetemize yaptığı basın açıklamasında ilimizde ekmek israfının bir türlü önüne geçilemediğini dile getirirken halkımız kendine yettiğinden fazla ekmek almakta bu da ekmek israfına yol açmakta bunun önüne geçmemiz lazım diyerek sözlerine şöyle devam etti.

Türkiye'de günlük üretilen 82 milyon ekmeğin 77 milyon 340 bini tüketilirken 4 milyon 600 bini çeşitli nedenlerle israf edilerek çöpe atılıyor.

Türkiye'de israf edilen ekmek adedi ülkelerin nüfuslarıyla karşılaştırıldığında ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor.

Türkiye'de israf edilen ekmek miktarı 4 milyon 495 bin 404 nüfuslu Hırvatistan, 4 milyon 300 bin nüfuslu Gürcistan ve 3 milyon 596 bin nüfuslu Moldova'dan daha yüksek. Ayrıca, israfın ulaştığı boyut, 2 milyon nüfuslu Kosova, 625 bin 266 nüfuslu Karadağ, 398 bin 534 nüfuslu Malta ve 300 bin 101 nüfuslu İzlanda'nın nüfusunun toplamından daha fazla.

Türkiye'de her gün 82 milyon ekmek üretildiğini belirten Balcı, ''Bu rakamın 77 milyonu tüketilirken yaklaşık 5 milyonu israf ediliyor.

Bu israf, halkımız tarafından yapılan israf. Bunun dışında fırın enflasyonundan kaynaklanan israflar da var. Bunun da yaklaşık yüzde 40'ı fırınlarımızda meydana gelen israflardır.

Esnafımız belirli bir miktarda ekmeği çıkarma gayretinde olduğundan dolayı, satılmayan ekmekler de israfa yol açıyor. Yani 5 milyon ekmeğin yaklaşık 2 milyonu fırınlarımızda israf oluyor'' dedi.

Diğer Haberler